Måltider

Vi legger vekt på gode måltider som skal være trygge, rolige og trivelige for alle. Vi deler barna i tre grupper, slik at alle får ro til å spise og ha gode samtaler. Det leses også opptil flere bøker under måltidene, noe barna setter stor pris på.

Barn har ulikt forhold til mat, og vi legger vekt på at det skal være positivt å smake og prøve nye matvarer. Vi vet at smaksløkene ofte trenger tid og gjentatte smaksopplevelser og har derfor fokus på å gi barna mulighet til dette. Vi ansatte spiser sammen med barna og det bidrar til en enda større motivasjon rundt måltider. Vi tar hensyn til allergier og annen tematikk vedrørende barnas måltidsvaner. 

I Bråtenstua har barna med seg egen frokost, og vi anbefaler en sunn start på dagen. 

To dager i uken har vi varm lunsj og her ønsker vi å ha med barn på tilberedningen. Onsdager varierer vi mellom kjøtt og fisk, og alltid grønnsaker til. Fredager serverer vi havregrøt med frukt og annet deilig tilbehør. 

De andre dagene har vi lunsj med grovbrød og pålegg som vi ofte varierer fra uke til uke. Det serveres også alltid grønnsaker til brødmåltidene, samt at vi serverer melk.

Vi serveres også et fruktmåltid på ettermiddagen. Da kutter vi opp frukt og/eller grønnsaker som barna koser seg med, pluss litt knekkebrød til de som har behov for det. Til dette måltidet benytter barna seg av sine medbrakte drikkeflasker med vann som de har med hjemmefra. 

Lunsj i grillhytta   Frukt ute